flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках проекту «Пілотна ініціатива моніторингу реадмісії в Україні і Пакистані» за участі суддів Львівського апеляційного адміністративного суду проведено спільний моніторинговий візит на Закарпаття

16 червня 2017, 16:07

     14-15 червня 2017 року відбувся одинадцятий моніторинговий візит в рамках, фінансованого Європейським Союзом і впроваджуваного Міжнародною організацією з міграції, проекту «Пілотна ініціатива моніторингу реадмісії в Україні та Пакистані (МОНІТОР)».

     

          Від Львівського апеляційного адміністративного суду було делеговано суддів Олену Большакову та Надію Ільчишин.

     В перший день моніторингового візиту учасники відвідали Мукачівський прикордонний загін та пункт тимчасового тримання, пункт тимчасового розміщення біженців у м. Мукачево та Чопський прикордонний загін. Учасникам була надана детальна інформація щодо процедури поміщення та тримання/перебування у цих пунктах. Учасники мали змогу особисто оглянути приміщення пунктів тимчасового тримання прикордонних загонів та оцінити наявну ситуацію з умовами тримання.

     На другий день заходу відбулося обговорення різних аспектів міжвідомчої взаємодії під час реалізації процедури реадмісії, організованого у форматі круглого столу. Основними питаннями під час дискусії були :

     - проблема ідентифікації українських громадян з Криму та тимчасово окупованих територій, щодо яких прийшли запити на реадмісію;

     - питання ідентифікації мігрантів та транслітерація їх імен;

     - питання забезпечення перекладу під час затримки мігрантів тощо.

     Також під час моніторингового візиту учасники мали змогу висвітлити такі проблемні питання:

1. Доступ до процедури визначення статусу біженця та практика розгляду спорів щодо статусу біженця та особи, яка потребує додаткового захисту.

2.Міжвідомча співпраця у роботи з реадмісованими.

3.Проблеми, які виявили юристи проекту під час роботи з мігрантами у ПТПІ та ПТТ та шляхи щодо їх можливого вирішення.

4.Доступ до процедури визначення статусу біженця та практика прийняття рішень за заявами.

5.Затримання шукачів захисту в ПТП та продовження строку затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення іноземців та осіб без громадянства тощо.